X

Суп-пюре із зеленого горошку

Суп-пюре із зеленого горошку

Інгредієнти:

  • 1,5 ст. ложки масла або маргарину,
  • 1,5 ст. ложки дрібно порізаної цибулі,
  • 250 г відвареного або консервованого горошку,
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • 425 мл води,
  • 150 мл рідких вершків або молока,
  • 0,25 ч. ложки суміші сухого часнику із сіллю,
  • 0,25 ч. ложки перцю

Спосіб приготування:

  1. Покласти масло і цибулю в глибоку неметалічну 2-літрову каструлю. Нагрівати, не закриваючи, на повній потужності 2—3 хв до товності цибулі. Зрідка помішувати.
  2. Додати горошок, сіль, цукор і воду. Нагрівати, не закриваючи, на повній потужності 2—3 хв. Перетерти в пюре міксером.
  3. Додати рідкі вершки, нагрівати, не закриваючи, у режимі СМАЖЕННЯ 5—7 хв до повного прогрівання. Зрідка помішувати.
  4. Додати решту компонентів, перемішати і нагрівати в режимі СМАЖЕННЯ 1—2 хв до закипання.
  5. Перед тим як подати до столу, дати постояти 2—3 хв.
  6. Примітка. Суп-пюре з зеленого горошку стане смачнішим, якщо додати в нього нарізану кубиками шинку і подати з гострими сухариками.