Інгредієнти:
- 300 г свинячих вух,
- 200 г шкварок,
- 2,25 л води,
- пучок зелені для супу,
- 500—750 г картоплі,
- 1 велика цибулина,
- 1 лавровий листок,
- 6 горошин чорного перцю,
- олія або жир,
- борошно,
- сушений або дрібно нарубаний свіжий майоран,
- 4 скибочки білого хліба,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Свинячі вуха і шкварки заливають холодною водою, додають сіль, перець горошком, лавровий лист, половину цибулини і варять майже до готовності. Приблизно через годину після початку варіння додають дрібно нарубану зелень.
- Готують світлу борошняну заправку, додають туди дрібно нарубану цибулю і майоран, тушкують. До цієї заправки додають проціджений бульйон.
- У киплячий суп кладуть нарізану кубиками картоплю і м’ясо, порізане на дрібні частини. Усе варять до готовності. У готовий суп кладуть підсмажені шматочки хліба.