X
    Категорії: Торти

Торт мигдальний

Інгредієнти для тіста:

  • 4,5 ст. ложки борошна,
  • щіпка солі,
  • 5 ст. ложок вершкового масла або маргарину,
  • півсклянки цукру,
  • 2 яйця,
  • ледь збиті,
  • кілька крапель ванільної есенції,
  • 2 ст. ложки абрикосового джему.

Для оздоблення:

  • 6 ст. ложок вершкового масла,
  • 1 склянка з верхом цукрової пудри,
  • кілька крапель мигдальної есенції.

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно із сіллю. Розтерти вершкове масло або маргарин 3 цукром до легкої консистенції. Убити яйця одне за одним. Додати сухі інгредієнти і ванільну есенцію, перемішати. Помістити у змащену маслом форму для рулетів розміром 30×20 см.
  2. Випікати в духовці при помірно високій температурі протягом 15 хв. Викласти на решітку, охолодити, вирівняти краї, поки пиріг ще теплий.
  3. Приготування масляного крему; збити вершкове масло до легкої консистенції, додати мигдальну есенцію. Потрохи додавати цукрову пудру, щоразу збиваючи.
  4. Помістити корж на плоску поверхню і розрізати на три частини. Трохи підігріти джем, змастити ним усі шари торта і з’єднати їх разом. Прикрасити торт масляним кремом, пригладивши боки і зробивши зверху красиві завитки.