Інгредієнти для тіста:
- 2,5 склянки пшеничного борошна,
- 2 ч. ложки цукрового піску,
- 0,5 ложки соди,
- щіпка солі,
- 1 яйце,
- 1 склянка сметани,
- 1 ст ложка розтопленого масла,
- 1 г ваніліну.
Крем:
- 2 склянки молока,
- 1 склянка цукру,
- 2 яйця,
- півсклянки пшеничного борошна,
- 1 г ваніліну.
Спосіб приготування:
- З’єднати цукор, сіль, ванілін, яйце, перемішати, додати сметану і ще раз перемішати. Всипати борошно і замісити тісто.
- З тіста розкачати джгут, розрізати на 12 рівних шматків, кожен із них розкачати на тонкі коржі, викласти на лист, змащений маслом, наколоти ножем і випекти в дуже нагрітій духовці.
- Приготування крему: цукор, борошно і ванілін розтерти з яйцями, розбавити цю суміш теплим молоком і варити, безупинно помішуючи, доти, поки крем не загусне.
- Коржі скласти один на одного, перемастивши їх гарячим кремом.
- Останній корж розрізати для посипання.