Інгредієнти:
- 1 велика головка цвітної капусти,
- 1 ч. ложка меленого кмину,
- 5 ст. ложки олії каноли,
- 50 г кінзи, дрібно нарізаної,
- 50 г свіжої петрушки, дрібно нарізаної,
- 3 ст. ложка червоного винного оцту,
- 1 невеликий зубчик часнику, подрібнений часникодавкою,
- 1 халапеньйо чилі, вийняти зерна і дрібно нарізати.
Спосіб приготування:
- Обріжте листя і стебло цвітної капусти.
- Виріжте 2 скибочки від центру цвітної капусти (кожен приблизно 2,5см); зарезервуйте закруглені частини капусти що залишились для подальшого використання.
- З’єднайте кмин і 1 ст. олії каноли.
- Почистіть всі скибочки цвітної капусти. Посипте ¼ ч. л. солі.
- Влийте 2 ст. ложки олії на сковороду і нагрійте на середньому вогні.
- Покладіть цвітну капусту на сковорідку та обсмажте 3 хвилини. Переверніть скибочки. Поставте сковороду в духовку на 220 °С; пекти від 15 до 20 хвилин або поки стебло не стане ніжним при проколюванні кінчиком ножа.
- Тим часом розмішайте разом кінзу, петрушку, оцет, часник, халапеньйо, 2 ст. олії, і ⅛ ч. л. солі що залишились.
- Нанесіть ложку трав’яного соусу на готові «стейки».