X

Веганські «стейки» з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • 1 велика головка цвітної капусти,
  • 1 ч. ложка меленого кмину,
  • 5 ст. ложки олії каноли,
  • 50 г кінзи, дрібно нарізаної,
  • 50 г свіжої петрушки, дрібно нарізаної,
  • 3 ст. ложка червоного винного оцту,
  • 1 невеликий зубчик часнику, подрібнений часникодавкою,
  • 1 халапеньйо чилі, вийняти зерна і дрібно нарізати.

Спосіб приготування:

  1. Обріжте листя і стебло цвітної капусти.
  2. Виріжте 2 скибочки від центру цвітної капусти (кожен приблизно 2,5см); зарезервуйте закруглені частини капусти що залишились для подальшого використання.
  3. З’єднайте кмин і 1 ст. олії каноли.
  4. Почистіть всі скибочки цвітної капусти. Посипте ¼ ч. л. солі.
  5. Влийте 2 ст. ложки олії на сковороду і нагрійте на середньому вогні.
  6. Покладіть цвітну капусту на сковорідку та обсмажте 3 хвилини. Переверніть скибочки. Поставте сковороду в духовку на 220 °С; пекти від 15 до 20 хвилин або поки стебло не стане ніжним при проколюванні кінчиком ножа.
  7. Тим часом розмішайте разом кінзу, петрушку, оцет, часник, халапеньйо, 2 ст. олії, і ⅛ ч. л. солі що залишились.
  8. Нанесіть ложку трав’яного соусу на готові «стейки».