X

Яловичина тушкована

Яловичина тушкована

Інгредієнти:

  • 700 г м’якоті яловичини (філей, кострець, поперекова частина, огузок),
  • 80 г оцту,
  • 80 г води,
  • 5 г грибів,
  • 50 г цибулі
  • 40 г шпику,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 30 г смальцю,
  • 20 г борошна,
  • 1 лавровий лист,
  • 3—4 горошини запашного перцю,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо (прямокутний товстий шматок) обмити, залити розведеним оцтом і винести у холодне місце.
  2. Наступного дня вийняти з оцту, обсушити і натерти рослинною олією.
  3. Посипати цибулею, нарізаною кружальцями і, прикривши, поставити в холодне місце ще на добу.
  4. Після цього видалити цибулю. Шпик нарізати брусочками, посипати сіллю і перцем.
  5. М’ясо нашпигувати рядами через кожні 3—4 см. Натерти сіллю. Обкачати в борошні, обсмажити на розігрітій олії з усіх боків.
  6. Покласти в каструлю, додати промиті, подрібнені сушені гриби, жир, що залишився від смаження, і тушкувати під кришкою 2—3 години (до м’якості), поливаючи водою, після чого поставити в холодне місце, щоб остигло.
  7. Вийняти із соусу, нарізати поперек волокон — трохи навскіс — тонкими широкими скибами.
  8. Подати на видовженому блюді, прикрашеному листям салату, четвертинками помідорів і половинками корнішонів або ж маринованих грибів.