Інгредієнти:
- Заєць (близько 1,5 кг),
- 150 г моркви,
- 150 г ріпчастої цибулі,
- півлимона,
- 15 г борошна,
- 250 г дрібної ріпчастої цибулі (сіянки),
- 100 г олії,
- 100 г шпику,
- 20 г томата-пюре,
- 250 г свіжих грибів,
- 100 г вина,
- 100 г оцту,
- 50 г коренів селери,
- 1—2 лаврові листки,
- сіль і мелений чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Обдерши шкіру і вийнявши нутрощі зайця, добре промити тушку і поставити на 3—5 годин у холодну воду, а потім залити маринадом, приготованим з оцту, води, горошин чорного перцю і лаврового листа.
- Потримати в маринаді 12 годин (якщо заєць молодий) або до 24 годин (якщо старий). Вийнявши з маринаду, знову помити зайця холодною водою і нарізати шматками. Потушкувати їх у розігрітій олії, додавши трохи води.
- Вийняти м’ясо й у тій самій олії потушкувати, додаючи послідовно дрібно нарубану цибулю, нарізані кубиками моркву і селеру, томатне пюре і борошно.
- Залити вином і невеликою кількістю теплої води й дати скипіти. Додати нарізані смужками гриби, очищену дрібну цибулю, нарізаний кубиками шпик, лавровий лист, дольки лимона, чорний перець і сіль. Покласти цю суміш у глибокий посуд і зверху — м’ясо. Замазати кришку посуду тістом і тушкувати страву 1,5—2 години у духовці.