X

Закуска зі скумбрії

Інгредієнти:

  • 500 г скумбрії,
  • 300—400 г помідорів,
  • 2 зубки часнику,
  • 3 ст. ложки олії,
  • червоний перець,
  • сіль,
  • цукор і подрібнена зелень за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Свіжоморожену скумбрію підготувати і нарізати поперечними шматочками завширшки приблизно 5 см.
  2. Посолити і посипати меленим червоним перцем.
  3. Нарізати свіжі помідори дольками, покласти в каструлю, додати олію і тушкувати на маленькому вогні, накривши посуд кришкою.
  4. Протерти крізь сито і заправити потовченим із сіллю часником, тонко нашаткованою зеленню петрушки або кропу, лимонним соком, цукром, сіллю.
  5. Обсмажити скумбрію на сковороді з олією до напівготовності, потім залити протертими помідорами. Запекти в духовці.
  6. Подати в тому ж посуді. Прикрасити зверху кружальцями лимона без зерен і гілочками зелені петрушки.
  7. Замість скумбрії можна використовувати свіжоморожену сайру, сардини, бички.