Інгредієнти:
- 500 г скумбрії,
- 300—400 г помідорів,
- 2 зубки часнику,
- 3 ст. ложки олії,
- червоний перець,
- сіль,
- цукор і подрібнена зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Свіжоморожену скумбрію підготувати і нарізати поперечними шматочками завширшки приблизно 5 см.
- Посолити і посипати меленим червоним перцем.
- Нарізати свіжі помідори дольками, покласти в каструлю, додати олію і тушкувати на маленькому вогні, накривши посуд кришкою.
- Протерти крізь сито і заправити потовченим із сіллю часником, тонко нашаткованою зеленню петрушки або кропу, лимонним соком, цукром, сіллю.
- Обсмажити скумбрію на сковороді з олією до напівготовності, потім залити протертими помідорами. Запекти в духовці.
- Подати в тому ж посуді. Прикрасити зверху кружальцями лимона без зерен і гілочками зелені петрушки.
- Замість скумбрії можна використовувати свіжоморожену сайру, сардини, бички.