Інгредієнти:
- 1,25 кг риби,
- 800 г желе,
- 600 г картопляного салату,
- 300 г рибного фаршу,
- 200 г грінок,
- 260 г масла,
- 5 яєць,
- 50 г салату,
- 300 г майонезу.
Спосіб приготування:
- Ретельно оброблену рибу зварити в куртбульйоні (легкий білий бульйон для риби з води, оцту, солі й топленого масла) й охолодити, не виймаючи з бульйону; потім бульйон злити і приготувати з нього желе. Кожну рибину окремо, поклавши її на шар картопляного салату із соусом майонез, або всі рибини разом, уклавши їх у підходящу форму, залити желе і загарнірувати за бажанням.
- Якщо форель велика, то перед варінням слід видалити кістки, розрізавши рибу ножем з боку спинки і вийнявши кістки спочатку з одного боку, а потім з іншого. Наповнити рибу приготованим рибним фаршем, розріз замазати тим же фаршем і зашити ниткою. Фаршировану форель варити в бульйоні 10-15 хв, потім охолодити, не виймаючи з бульйону, після чого відкинути на сито, висушити і залити приготованим з бульйону желе. Покласти Зверху на шар картопляного салату скибочки зеленого; салату; потім – рибу і загарнірувати дрібно нарубаним желе, уклавши його навколо риби. Можна: гарнірувати також і крутими яйцями, розрізаними навпіл і залитими желе, і грінками, змащеними пофарбованим у зелений колір маслом. Майонез подати окремо в соуснику.
- Примітка. Для холодцю зазвичай вибирають велику рибу, більше 1 кг.