X

Зрази із телятини з грибною начинкою

Зрази із телятини з грибною начинкою

Інгредієнти:

  • 750 г м’якоті телятини,
  • 300 г грибів,
  • 2-3 морквини,
  • корінь селери середнього розміру,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 2 кавові чашки олії,
  • 1 склянка води,
  • бульйон,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 1 кавова чашка вина,
  • 1 кавова чашка гарячої води,
  • 2—3 ст. ложки подрібненої зелені петрушки,
  • чорний перець,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати телятину невеликими шматками, відбити сікачем і посолити. Очищені й промиті гриби нарізати соломкою, додати до них моркву, подрібнену на тертці селеру, дрібно нарізану ріпчасту цибулю і припустити з 1 кавовою чашкою олії і 1 склянкою води до м’якості. У підготовлену начинку ввести зелень петрушки, перемішати, розподілити на рівні частини, покрити нею кожну скибочку м’яса, загорнути м’ясо у вигляді тугих трубочок, зв’язати нитками й обсмажити з усіх боків до підрум’янювання.
  2. Спасерувати борошно із залишками олії (використавши й олію, на якій смажилося м’ясо), і розбавити вином і гарячою водою до утворення соусу середньої густини. Залити ним зрази і варити на слабкому вогні ще 15—20 хвилин.
  3. Подати до столу зі смаженою картоплею або картопляним пюре, зеленим горошком або морквою з маслом, рисом і салатом.