Інгредієнти:
- 700 г баклажанів,
- 500 г сиру,
- 500 г бринзи,
- 150 г вершкового масла,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Великі баклажани розрізають уздовж на половинки, не очищаючи від шкірочки, солять і на певний час притискають вагою, щоб витік гіркий сік.
- Потім баклажани запікають у духовці до напівготовності й виймають з них середину.
- Сир протирають, змішують із бринзою і заповнюють фаршем половинки баклажанів.
- Підготовлені баклажани складають у змащений маслом посуд і запікають у духовкі.
- Подають баклажани разом із серцевиною, подрібненою і приправленою сіллю й маслом.
Переглянути коментарі (1)
Страви з баклажанів дуже смачні і корисні. М'яка, ніжна клітковина баклажан корисна для травлення, адже вона здатна відрегулювати кислотно-лужний баланс, і очищає від поганого холестерину організм. Баклажани можна готувати різними способами. Ми спробували запекти їх з сиром, часником і майонезом, вийшло дуже смачно. До того ж, виявляється при запіканні зростає концентрація калію в овочах. Ця страва готується дуже швидко і легко.