Інгредієнти для тіста:
- Молоко – 250 мл,
- борошно – 400 г,
- рослинна олія – 2 ст. ложки,
- сіль – 0,5 ч. ложки,
- цукор – 1 ст. ложка,
- дріжджі сухі – 1 ч. ложка.
Для змащування:
- Жовток – 1 шт.
Начинка:
- Вершкове масло – 50 г,
- часник – 7 зубчиків,
- зелень подрібнена – 2 ст. ложки.
Спосіб приготування:
- Замісити всі інгредієнти для тіста. Отримане тісто накрити рушником і залишити в теплому місці, воно повинне збільшитися в 2 рази. Розділити готове тісто на 16 частин, приблизно по 50 г. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин або більше, щоб тісто трохи піднялося.
- Помістити розм’якшене масло, часник і зелень в чашу блендера і все подрібнити. Можна часник подрібнити на тертці і перемішати всі компоненти вручну.
- У центрі кожної булочки зробити надріз гострим лезом ножа або кулінарними ножицями, заповнити виїмку начинкою, приблизно пів чайної ложки. Зробити це можна також за допомогою кондитерського мішка.
- Булочки змастити збитим жовтком.
- Випікати 15 хвилин при 180 градусах.
- Булочки можна подати до бульйону, борщу чи до чаю.