Інгредієнти:
- 1—1,5 кг курки,
- 3 ч. ложки солі,
- свіжомелений чорций перець,
- 3 тонкі скибочки копченої свинячої грудинки,
- 450 г курячої печінки,
- 4 ст. ложки дрібно нарізаної ріпчастої цибулі,
- 1/4 склянки тонко нарізаних грибів,
- дрібно нарізана зелень петрушки,
- 0,5 склянки панірувальних сухарів,
- 1/8 ч. ложки чебрецю,
- 6 ст. ложок вершкового масла,
- 2 ст. ложки лимонного соку.
Спосіб приготування:
- Курку вимити, витерти насухо й натерти сіллю і половиною порції чорного перцю. Свинячу грудинку трохи обсмажити на сковороді, витоплений жир злити. Додати у сковороду печінку, цибулю, гриби й обсмажувати ще 5 хв. .
- Порубати все ножем або пропустити крізь м’ясорубку. Змішати з петрушкою, 1/4 склянки сухарів, чебрецем, залишками солі й перцю. Заповнити цією сумішшю внутрішність курки і зашити. Розтопити половину вершкового масла в гарячій сковороді, покласти туди курку і поставити сковороду в попередньо нагріту духовку на 2 години або тримати там доти, поки м’ясо не стане м’яким, а шкірочка — коричневою. Часто поливати курку соком зі сковороди. Розтопити решту вершкового масла і змішати його з рештою сухарів.
- Курку подавати до стелу, попередньо обмастивши її просоченими вершковим Гаслом сухарями і побризкавши лимонним соком.