Інгредієнти:
- Лопатка ягняти (баранчика) з видаленою кісткою,
- 25 г вершкового масла,
- 1 середня цибулина, очищена і дрібно нарізана,
- 100 г бекону з прожилками, без шкірки і дрібно порубаного,
- 100 г грибів,
- 100 г свіжих хлібних крихт,
- 1 збите яйце,
- сіль і перець,
- желе з червоної смородини.
Спосіб приготування:
- Із м’яса лопатки ягняти, фаршированого ароматною начинкою з бекону і грибів, легко виходить кілька порцій.
- Розтопити масло, додати цибулю, бекон і гриби й готувати до м’якості близько 3—5 (7) хв.
- Всипати і розмішати хлібні крихти, приправи і яйце. Розкласти (розгорнути) м’ясо лопатки і розподілити на ньому начинку. Скачати м’ясо у згорток округлої форми і перетягнути мотузкою.
- Зважити і розрахувати час приготування.
- Викласти на решітку для смаження і накрити паперовим рушником або розірваним мішечком для смаження.
- Готувати в режимі HIGH 1—2 (3) хв на кожні 450 г ваги.
- Зменшити потужність і довести до готовності в режимі MEDIUM/HIGH.
- Перевернути м’ясо, нанести желе з червоної смородини і продовжувати готувати ненакритим.
- Вільно обгорнути фольгою і дати відстоятися з розрахунку 5 хв на кожні 450 г ваги.
- Використати сік, що стік у лист під решіткою, для негустої підливи.