Інгредієнти:
- 150 г сушених грибів,
- 3 голівки ріпчастої цибулі,
- півсклянки олії,
- 1 зубок часнику,
- 1 ст. ложка оцту,
- 3 пір’їни зеленої цибулі,
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Сушені гриби перебирають, промивають, замочують у воді на 2—3 години і варять у тій самій воді 1,5 години. Відвар проціджують, гриби промивають. Потім їх рубають або прокручують крізь м ’ясорубку й обсмажують на олії, додають дрібно рубану обсмажену цибулю й усе разом тушкують на слабкому вогні 10-15 хв.
- Готову ікру доводять до смаку сіллю, оцтом, рубаним часником. Подаючи до столу, посипають зеленою цибулею.