Інгредієнти:
- 500 г баклажанів,
- 3—4 шт. салатного перцю,
- 2 голівки цибулі ріпчастої,
- 2 помідори,
- 2—3 ст. ложки олії,
- 2—3 ст. ложки оцту 5%-ного,
- сіль, перець гіркий мелений і зелень кропу за смаком.
Спосіб приготування:
- Баклажани темно-фіолетового кольору миють, дають стекти воді, змащують олією, кладуть на сковороду і ставлять на помірний вогонь. Коли баклажани спечуться з усіх боків, їх на 10 хв кладуть на похило встановлену дошку, щоб стекла рідина. Потім баклажани очищають від шкірочки, обрізають плодоніжки і подрібнюють ножем з нержавіючої сталі.
- Перець салатний солодкий миють, змащують олією, кладуть на сковороду, ставлять на помірний вогонь і печуть з усіх боків. Очистивши шкірочку, видаляють плодоніжку, насіння і подрібнюють. Цибулю ріпчасту очищають і дрібно нарізають. Зелень молодого кропу промивають, дають стекти воді й подрібнюють. Обмиті помідори розрізають навпіл і протирають на овочевій тертці.
- Здрібнені баклажани, перець, цибулю ріпчасту і зелень кропу викладають у салатницю, додають сіль, перець гіркий мелений, олію, оцет і перемішують. Перед тим як подати до столу, можна додати протерті помідори і перемішати.
- Блюдо прикрашають дольками помідорів і маслинами.