X

Капусняк із квашеної капусти з кальмарами

Інгредієнти:

  • 400 г кальмарів,
  • 400 г квашеної капусти,
  • 3 картоплини,
  • по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
  • 4 голівки ріпчастої цибулі,
  • 3 ст, ложки томата-пюре,
  • 40 г жиру,
  • 1,5 л води,
  • спеції,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Кальмарів розморожують у холодній воді, видаляють поверхневу плівку, кілька разів ретельно промивають, потім варять 3—5 хв у підсоленій воді при слабкому кипінні. Готових кальмарів нарізають соломкою.
  2. Квашену капусту тушкують з томатом-пюре (1,5 ст. ложки) протягом 1—2 годин. Коріння і цибулю пасерують із залишками томата-пюре. У киплячу воду кладуть картоплю, нарізану скибочками, і варять 15—20 хв, потім додають тушковану капусту, пасеровані овочі, сіль, спеції, кальмари і варять до готовності.
  3. Подають капусняк зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.