Інгредієнти:
- 700г білокачанної або савойської капусти
- 1 ріпа
- 2 морквини
- 1 корінь петрушки або селери
- 2 голівки ріпчастої цибулі
- 2 ст. ложки томата-пюре
- 1,5 л бульйону або води
- спеції, сіль, білий соус.
Спосіб приготування:
- Капусту нарізають шашками або соломкою, а молоду капусту (разом з качаном) — дольками, кладуть у киплячий бульйон або воду і доводять до кипіння, після чого додають пасеровані коріння й цибулю і варять 15—20 хв.
- Потім заправляють капусняк білим соусом, додають пасерований томат-пюре, спеції, сіль і варять до готовності. Одночасно зі спеціями можна покласти розтертий із сіллю часник, додати солодкого перцю.
- Можна покласти в капусняк 2—3 картоплини, зменшивши при цьому закладку капусти. Подають капусняк зі сметаною.