X

Капусняк зі свіжої капусти

Інгредієнти:

  • 700г білокачанної або савойської капусти
  • 1 ріпа
  • 2 морквини
  • 1 корінь петрушки або селери
  • 2 голівки ріпчастої цибулі
  • 2 ст. ложки томата-пюре
  • 1,5 л бульйону або води
  • спеції, сіль, білий соус.

Спосіб приготування:

  1. Капусту нарізають шашками або соломкою, а молоду капусту (разом з качаном) — дольками, кладуть у киплячий бульйон або воду і доводять до кипіння, після чого додають пасеровані коріння й цибулю і варять 15—20 хв.
  2. Потім заправляють капусняк білим соусом, додають пасерований томат-пюре, спеції, сіль і варять до готовності. Одночасно зі спеціями можна покласти розтертий із сіллю часник, додати солодкого перцю.
  3. Можна покласти в капусняк 2—3 картоплини, зменшивши при цьому закладку капусти. Подають капусняк зі сметаною.