Інгредієнти:
- 300 г яловичини з кісткою (лопатки),
- 200 г свинини з кісткою,
- 50 г цибулі,
- 60 г черствого хліба,
- 125 г молока або води,
- 20 г масла,
- 1 яйце,
- 40 г товчених сухарів,
- сіль,
- перець,
- 60 г олії для смаження.
Спосіб приготування:
- Хліб замочити в молоці, віджати.
- М’ясо відділити від кістки, обмити, обсушити, очистити від плівок і нарізати шматками.
- Цибулю нарізати кружальцями, присмажити.
- М’ясо, хліб, цибулю пропустити двічі крізь м’ясорубку, посолити, додати 1 яйце, вимішати так, щоб вийшла пишна маса, якщо треба, додати 3—4 ложки молока.
- Виготовити з фаршу 8 кульок, приплющених так, щоб товщина котлет була 1,5 см, обкачати у товчених сухарях, надати овальної форми, обсмажити з обох боків у розігрітій олії на слабкому вогні.
- Наприкінці смаження на кожну котлету покласти трохи масла і досмажити в духовці 10 хвилин.
- Подавати на довгастому блюді з картоплею, відварними овочами (цвітною капустою, морквою, шпинатом) і салатом із сирих овочів.