Інгредієнти:
- 500 г м’яса з кісткою (лопатка,шийна частина),
- 40 г черствого хліба,
- півсклянки молока,
- 1 яйце,
- сіль,
- 40 г товчених сухарів,
- 50 г олїі для смаження.
Спосіб приготування:
- Хліб вимочити в молоці, віджати.
- М’ясо відділити від кістки, обмити, обсушити, очистити від плівки і нарізати шматками.
- М’ясо і хліб пропустити двічі крізь м’ясорубку, посолити, додати яйце, вимішати так, щоб вийшла пишна маса; якщо треба, влити 2—3 ложки молока.
- Виготовити з маси 8 кульок.
- Обкачати у товчених сухарях і смажити в розігрітій олії на не дуже сильному вогні з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
- Наприкінці смаження покласти на кожну котлетку шматочок масла і досмажити у духовці.
- Подавати на довгастому блюді з картоплею, відвареними овочами — цвітною капустою, морквою.