X

Котлети телячі рубані

Котлети телячі рубані

Інгредієнти:

  • 500 г м’яса з кісткою (лопатка,шийна частина),
  • 40 г черствого хліба,
  • півсклянки молока,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • 40 г товчених сухарів,
  • 50 г олїі для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Хліб вимочити в молоці, віджати.
  2. М’ясо відділити від кістки, обмити, обсушити, очистити від плівки і нарізати шматками.
  3. М’ясо і хліб пропустити двічі крізь м’ясорубку, посолити, додати яйце, вимішати так, щоб вийшла пишна маса; якщо треба, влити 2—3 ложки молока.
  4. Виготовити з маси 8 кульок.
  5. Обкачати у товчених сухарях і смажити в розігрітій олії на не дуже сильному вогні з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
  6. Наприкінці смаження покласти на кожну котлетку шматочок масла і досмажити у духовці.
  7. Подавати на довгастому блюді з картоплею, відвареними овочами — цвітною капустою, морквою.