Інгредієнти:
- 1 курка (1,5 кг),
- 250 г дрібно нарізаних грибів,
- 6 ст. ложок вершкового масла,
- 4 ст. ложки коньяку,
- 2,5 ч. ложки солі,
- 0,5 ч. ложки свіжом перцю,
- 0,5 склянки збитої сметани.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло (4 ст. ложки) розтопити в чавунній жаровні й обсмажити в ньому розрізану на шматки курку. Підігріти коньяк, полити ним шматки курки і підпалити. Коли полум’я згасне, посипати курку сіллю і перцем, накрити жаровню кришкою і тримати на слабкому вогні 45 хв (або довше — доти, поки м’ясо не стане м’яким), при цьому шматки курки потрібно часто перевертати. Вершкове масло, що залишилося, розтопити в сотейнику й обсмажити в ньому гриби протягом 5 хв.
- Перекласти гриби в жаровню, посолити за смаком. Тоненькою цівкою влити сметану і подавати до столу.