Інгредієнти:
- 100 г цибулі,
- 60 мл рослинного масла,
- 250 г опеньків або печериць,
- 1,5 чайної ложки солі,
- 750 г курячого філе,
- 2 яйця,
- 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю,
- 6 столових ложок сухарів.
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в олії до прозорості. Додайте гриби. Якщо вони великі, розрізати їх на кілька частин. Посоліть і готуйте на середньому вогні 8-10 хвилин, помішуючи, поки не випарується зайва рідина, а гриби не будуть готові.
- Курячі грудки наріжте невеликими шматочками і подрібніть в блендері або м’ясорубці. У отриманий фарш додайте 1 яйце, сіль і перець. Перемішайте до однорідності.
- Яйце злегка збийте виделкою, сухарі висипте в неглибоку ємність. Розділіть фарш на 6 частин. Формуючи великий корж товщиною трохи менше сантиметра. Всередину покладіть столову ложку начинки і щільно загорніть внахлест ретельно заліплюючи краю.
- Надайте виробу овальну форму і умочіть спочатку в яйце, потім обваляйте в сухарях з усіх боків.
- Обсмажте зрази до золотисто-коричневого кольору з обох сторін, перекладіть у форму для запікання і запікати при 180 °С 20 хвилин.