Інгредієнти на 5 л квасу:
- 1 кг хліба житнього
- 200 г цукру
- 50 г дріжджів
- 50 г родзинок
- 6—7 л води
Спосіб приготування:
- Залишки житнього хліба нарізають і сушать у духовці, щоб вони трохи присмажилися, потім кладуть у бак або каструлю, заливають гарячою водою (половиною норми), дають настоятися протягом 8 годин, потім настій зливають, а сухарі, що залишилися, заливають знову гарячою водою, перемішують і другий настій проціджують у посуд з першою частиною. Додають цукор, розведений у теплій воді, розведені дріжджі, родзинки і залишають усе в теплому місці на 1—2 дні.
- Потім квас проціджують, розливають у пляшки, закорковують і ставлять у холодильник.
Переглянути коментарі (2)
Дякую
Вітаю! Давайте я вам допоможу! Що саме вам не зрозуміло?