X
    Категорії: Квас

Квас домашній

Інгредієнти на 5 л квасу:

  • 1 кг хліба житнього
  • 200 г цукру
  • 50 г дріжджів
  • 50 г родзинок
  • 6—7 л води

Спосіб приготування:

  1. Залишки житнього хліба нарізають і сушать у духовці, щоб вони трохи присмажилися, потім кладуть у бак або каструлю, заливають гарячою водою (половиною норми), дають настоятися протягом 8 годин, потім настій зливають, а сухарі, що залишилися, заливають знову гарячою водою, перемішують і другий настій проціджують у посуд з першою частиною. Додають цукор, розведений у теплій воді, розведені дріжджі, родзинки і залишають усе в теплому місці на 1—2 дні.
  2. Потім квас проціджують, розливають у пляшки, закорковують і ставлять у холодильник.

Переглянути коментарі (2)

    • Вітаю! Давайте я вам допоможу! Що саме вам не зрозуміло?