Інгредієнти:
- 8 кг огірків
- 5-6 шматочків кореня хрону
- 4 листя смородини
- 7 дубового листя
- маленький пучок тархуна
- середній пучок кропу
- 2 середні головки часнику
- 2 ст. л. білого гірчичного насіння
- 2 ст. л. консервованого зеленого перцю горошком
- 1 ст. л. коричневого цукру
- сіль
Спосіб приготування:
- Замочіть огірки в холодній воді на 4 год.
- Воду злийте, огірки обріжте з двох кінців.
- Покладіть огірки в ємність для соління (діжку, емальовану каструлю або тазик) і влийте воду, з якої будете робити розсіл – вода повинна повністю закрити огірки. Злийте цю воду у велику каструлю, додайте цукор і сіль з розрахунку 2 ст. л. на 1 л води, нагрійте, щоб розчинити сіль, і остудіть розсіл приблизно до 50 °С.
- На дно посуду для соління покладіть половину листя і всі приправи, зверху покладіть огірки і прикрийте їх частиною листя, що залишилося.
- Залийте теплим розсолом огірки, зверху накрийте полотняною серветкою, покладіть дерев’яний кружок і гніт (наприклад, ретельно відмитий камінь).
- Витримайте огірки при кімнатній температурі 1-3 дні, в залежності від того, як сильно ви хочете їх просолити.