Інгредієнти:
- 200 г маринованих або солоних грибів,
- 2—3 огірки,
- 1 —2 ст. ложки тертого хрону,
- 4—5 ст. ложок сметани,
- помідор або червоний перець,
- кріп або зелень петрушки,
- столовий оцет або лимонний сік,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Очищені огірки розрізають — невеликі уздовж на 2 частини, великі — на 4—5 частин завдовжки 5—6 см (огірки з м’якою ніжною шкірочкою не чистять). Видаляють насіння, зберігаючи цілісність шматочків, і кожний з них солять.
- Гриби шаткують, змішують зі сметаною, додають сіль, тертий хрін, оцет, усе перемішують і отриманою масою фарширують огірки.
- Прикрашають зеленню і скибочками помідора або перцю.