X

Паштет з курячої печінки

Паштет з курячої печінки

Інгредієнти:

  • 450 г курячої печінки,
  • 1 маленька цибулина, очищена і дрібно порізана,
  • 1 зубок часнику, очищений і розім’ятий,
  • 2 ст. ложки сухого шері,
  • 50 г вершкового масла,
  • 2 ст. ложки жирних вершків,
  • 2 ст. ложки томата-пасти,
  • сіль,
  • перець,
  • подрібнена цибуля-різанець.

Спосіб приготування:

  1. Порізати кожну печінку на 4 частини.
  2. З’єднати з ріпчастою цибулею, часником, шері й 25 г масла в маленькій каструлі.
  3. Накрити кришкою і готувати в режимі MEDIUM/HIGH 4—6 (7) хв або поки печінка не втратить рожевий колір. Під час приготування один рай перемішати.
  4. Перекласти в кухонну машину, додати вершки, томат-пасту і змішувати до однорідності (або протерти крізь сито). Приправити за смаком.
  5. Розлити у форми (вазочки).
  6. Розтопити залишок масла у маленькому глечику. Вмішати цибулю-різанець і тонким шаром полити паштет. Накрити й охолодити до потрібної температури.
  7. Примітка. Для того щоб зменшити калорійність, повністю відмовляються від використання вершкового масла. Використовувати нежирні вершки або молодий (незрілий) сир замість вершків. Посипати паштет цибулею-різанцем і охолодити.