Інгредієнти:
- 200—300 г яловичини,
- 4—5 картоплин,
- 1 цибулина,
- 2 ст. ложки пряженого масла,
- 1 морквина,
- по 1 кореню петрушки і селери,
- 2 зубки часнику,
- 1 ст. ложка сметани,
- 2 ст. ложки рубаної зелені петрушки або кропу
- сіль,
- мелений чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Очистити картоплю, вимити, нарізати кубиками, обсмажити в маслі. Нарізати кільцями цибулю, обсмажити в маслі до золотавого кольору. Нарізати м’ясо шматочками, обсмажити в маслі з обох боків до утворення рум’яної скоринки. У глиняний горщик покласти м’ясо, картоплю, цибулю, коріння; посолити, поперчити, додати лавровий, лист, влити трохи бульйону.
- Тушкувати в духовці 30 хв. Хвилин за 10 до закінчення приготування залити печеню сметаною, посипати дрібно нарубаними часником, зеленню кропу, петрушки.
- Подавати печеню із салатом зі свіжих овочів, солоними огірками, квашеною капустою, зеленню.