X

Російська печеня

Російська печеня

Інгредієнти:

  • 200—300 г яловичини,
  • 4—5 картоплин,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. ложки пряженого масла,
  • 1 морквина,
  • по 1 кореню петрушки і селери,
  • 2 зубки часнику,
  • 1 ст. ложка сметани,
  • 2 ст. ложки рубаної зелені петрушки або кропу
  • сіль,
  • мелений чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очистити картоплю, вимити, нарізати кубиками, обсмажити в маслі. Нарізати кільцями цибулю, обсмажити в маслі до золотавого кольору. Нарізати м’ясо шматочками, обсмажити в маслі з обох боків до утворення рум’яної скоринки. У глиняний горщик покласти м’ясо, картоплю, цибулю, коріння; посолити, поперчити, додати лавровий, лист, влити трохи бульйону.
  2. Тушкувати в духовці 30 хв. Хвилин за 10 до закінчення приготування залити печеню сметаною, посипати дрібно нарубаними часником, зеленню кропу, петрушки.
  3. Подавати печеню із салатом зі свіжих овочів, солоними огірками, квашеною капустою, зеленню.