Інгредієнти:
- 1,5 л води,
- 500 г яловичих нирок,
- 2 солоні бгірки,
- по 1 кореню петрушки і селери,
- 1 цибулина,
- 100 г щавлю,
- 5-6 картоплин,
- 50 г жиру,
- лавровий лист,
- огірковий розсіл,
- перець,
- сіль,
- сметана,
- зелень.
Спосіб приготування:
- З нирок знімають плівку, розрізають на 2—3 частини, обмивають, кладуть у каструлю, заливають холодною водою і кип’ятять. Потім воду зливають, нирки ще раз обмивають, знову заливають холодною водою і варять години.
- Очищені коріння, цибулю нарізають соломкою, ледь обсмажують із жиром, перекладають у каструлю з нирками, додають очищені й нарізані скибочками солоні огірки, картоплю, нарізану; брусочками, лавровий лист і перець, разом варять 25—30 хв, після,чого опускають нарізаний щавель і варять ще 5—7 хв.
- Щоб додати гострішого смаку, перед закінченням варіння розсольник додають проціджений огірковий розсіл і сіль. , Подаючи до столу, в розсольник кладуть нарізані скибочками нирки, сметану і посипають зеленню.