X

Соус гарячий світлий

Соус гарячий світлий

Інгредієнти:

  • 5—6 склянок знежиреного міцного м’ясного або курячого бульйону,
  • 3 ст. ложки борошна,
  • 0,5 склянки молока,
  • 60 г вершкового масла,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Пасерувати борошно без жиру, періодично перемішуючи, до жовтого кольору.
  2. Зняти з вогню й охолодити, помішуючи час від часу.
  3. Додати поступово при безперервному помішуванні половину холодного бульйону.
  4. Розбавити отриману однорідну масу рештою бульйону і проварити на слабкому вогні протягом 40 хвилин.
  5. При варінні періодично помішувати і видаляти піну. Посолити і процідити.
  6. Додати молоко й масло.
  7. Отриманий соус розмішати і зняти з вогню.
  8. Потім поставити на водяну баню до моменту використання.
  9. З цього соусу, при додаванні відповідних приправ, можна одержати соуси до вареного м’яса, яєчних і молочних страв.