Інгредієнти:
- 5—6 склянок знежиреного міцного м’ясного або курячого бульйону,
- 3 ст. ложки борошна,
- 0,5 склянки молока,
- 60 г вершкового масла,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Пасерувати борошно без жиру, періодично перемішуючи, до жовтого кольору.
- Зняти з вогню й охолодити, помішуючи час від часу.
- Додати поступово при безперервному помішуванні половину холодного бульйону.
- Розбавити отриману однорідну масу рештою бульйону і проварити на слабкому вогні протягом 40 хвилин.
- При варінні періодично помішувати і видаляти піну. Посолити і процідити.
- Додати молоко й масло.
- Отриманий соус розмішати і зняти з вогню.
- Потім поставити на водяну баню до моменту використання.
- З цього соусу, при додаванні відповідних приправ, можна одержати соуси до вареного м’яса, яєчних і молочних страв.