Інгредієнти:
- 1 кг риби.
Для відвару:
- по 1 кореню петрушки і селери,
- 1 лавровий лист,
- 3 горошини чорного перцю,
- 1 голівка ріпчастої цибулі.
Для соусу:
- 8—10 білих грибів або 200 г печериць,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- 100 г сметани.
Спосіб приготування:
- Підготовлену рибу нарізати, посолити і витримати на холоді 1 годину. Приготувати пряний відвар. Залити киплячим відваром рибу і варити до готовності приблизно
20 хв. Підготувати і нарізати тонкими скибочками свіжі гриби. Протушкувати їх зі сметаною й маслом, додавши до них трохи рибного бульйону, щоб не було занадто густо. - Залити рибу, викладену на блюдо, цим соусом. Посипати нашаткованою зеленню петрушки. На гарнір подати відварну картоплю.
- Так само можна приготувати сома, велику аргентину.