X

Судак відварний зі свіжими грибами

Судак відварний зі свіжими грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг риби.

Для відвару:

  • по 1 кореню петрушки і селери,
  • 1 лавровий лист,
  • 3 горошини чорного перцю,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі.

Для соусу:

  • 8—10 білих грибів або 200 г печериць,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 100 г сметани.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену рибу нарізати, посолити і витримати на холоді 1 годину. Приготувати пряний відвар. Залити киплячим відваром рибу і варити до готовності приблизно
    20 хв. Підготувати і нарізати тонкими скибочками свіжі гриби. Протушкувати їх зі сметаною й маслом, додавши до них трохи рибного бульйону, щоб не було занадто густо.
  2. Залити рибу, викладену на блюдо, цим соусом. Посипати нашаткованою зеленню петрушки. На гарнір подати відварну картоплю.
  3. Так само можна приготувати сома, велику аргентину.