X

Суп в горщику

Інгредієнти:

  • 1,5 л води,
  • 350 г яловичини,
  • 2—3 середні картоплини,
  • 1 велика цибулина,
  • 50 г вершкового масла,
  • півсклянки вина,
  • зелень,
  • перець,
  • лавровий лист,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Зварити бульйон із кісток, а м’якоть яловичини промити в холодній воді, звільнити від сухожилля, відбити і нарізати невеликими скибочками довгастої форми. Бульйон налити в глиняний горщик або чавунець, покласти туди скибочки м’яса і варити 20-30 хв у духовці при температурі 150—200°С.
  2. Поки вариться м’ясо, нарізати невеликими кубиками картоплю, півкільцями цибулю, усе разом обсмажити в киплячому маслі. Потім у горщик з м’ясом покласти картоплю, варити її не більше 15 хв, після чого покласти цибулю і варити ще 5—10 хв. Наприкінці покласти подрібнену: зелень (петрушку, кріп), лавровий лист і тримати на вогні ще 2—3 хв; Для смаку можна додати трохи сухого вина.
  3. Юшку до столу подати прямо в горщику або чавунці. Ця страва — відразу і перша, і друга