X

Світлий прозорий суп (основний рецепт)

Світлий прозорий суп (основний рецепт)

Інгредієнти:

  • 0,5 л рідини (молока, м’ясного або овочевого бульйону),
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 2 ст. ложки масла,
  • сіль за смаком,
  • щіпка перцю,
  • лимонний сік,
  • 1 яєчний жовток,
  • 5 ст. ложок вершків.

Спосіб приготування:

  1. Нагрівати рідину на повній потужності 3 хв, накривши кришкою.
  2. Змішати борошно з маслом, розбавити невеликою кількістю бульйону і вилити в бульйон, додати спеції, розмішати, щоб не було грудок. Накрити кришкою і нагрівати на повній потужності 1 хв. Залишити накритим.
  3. Приготувати заправку. Змішати вершки з яєчним жовтком, отриману суміш додати до суцу і розмішати.
  4. Примітка. Після приготування супу ви можете додати до нього в залежності від вашого смаку будь-які овочеві або круп’яні заправки, одержуючи, щоразу новий смачний суп. Цей рецепт є основою для приготування багатьох супів.