Інгредієнти:
- 700 г телятини,
- 1,5 л води,
- 200 г овочів (морква, селера, петрушка, цибуля),
- 400 г овочевого салату.
Майонез:
- 125 г соняшникової або прованської олії,
- 1 жовток,
- бульйон,
- сіль,
- цукор,
- лимон або оцет.
Спосіб приготування:
- Приготувати відвар з очищених овочів у 1,5 л води. М’ясо промити, відділити від кісток, відбити сікачем так, щоб вийшов досить тонкий шматок, натерти часником, розтертим із сіллю, щільно згорнути рулетом, загорнути в серветку, обв’язати тонким шпагатом через кожні 2—3 см, як шинковий рулет; покласти в гарячий проціджений бульйон. Варити на слабкому вогні близько 1,5 години. Залишити в бульйоні до охолодження, притиснувши зверху дощечкою з вагою. На довгасте блюдо викласти салат з овочів у формі прямокутника. На салат покласти телятину, нарізану товстими скибами. Залити блюдо густим майонезом або гірчичним соусом.
- Соус повинен бути такий самий, що був узятий для приготування салату. Прикрасити грибами, помідорами, кружальцями огірків.