Інгредієнти для супу:
- Оливкова олія – 2 ст. ложки,
- Велика цибуля – 1шт (подрібнити),
- Великий червоний перець – 1шт (подрібнити),
- Сіль – 1/2 ч. ложки,
- 2 зубчики часнику,
- Перець Халапеньйо – 1шт,
- Шматочок імбиру – 2,5см,
- Мелений коріандр – 2 ч. ложки,
- Мелений кмин – 1 ч. ложки,
- Помідори – 1,35кг (грубо нарізаних),
- Вода – 625мл,
- 2 піти.
Для топінгу:
- Коричневий цукор – 1 ст. ложка,
- Масло або оливкова олія – 2 ст. ложки,
- Дрібно подрібнений несолодкий кокос – 2 ст. ложки,
- Кінза – 2 ст. ложки.
Спосіб приготування:
- Приготуємо суп: В каструлю додайте оливкову олію, потім цибулю, червоний перець і сіль та готуйте на середньому вогні, накривши кришкою, періодично помішуючи, до готовності, 8 – 10 хвилин.
- Тим часом дрібно натерти часник, перець халапеньйо та імбир. Додати до цибулі і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Додайте і перемішайте мелений коріандр і мелений кмин і готуйте ще 1 хвилину.
- Додайте помідори і воду; збільшуйте температуру і тушкуйте, накривши кришкою неповністю, 10 хвилин. Поки помідори готуються, підсмажте дві піти.
- Приготовану суміш із томатів перекладіть у занурюючий блендер або стандартний, перемішайте суп-пюре до гладкості.
- Робимо начинку: з’єднайте коричневий цукор у мисці з вершковим маслом, дрібно подрібненим несолодким кокосом та кінзою. Викладаємо на підсмажені піти, потім нарізаємо і подаємо з супом.