Інгредієнти:
- 3 ст. ложки ріпакової олії,
- 4 зубчики часнику, подрібнені пресом,
- 1 ч. ложки. мелений копчений перець чилі,
- 1/2 ч. ложки. кошерної солі,
- 220г грибів шіїтаке, стебла відкидають,
- 1 пучок зеленої цибулі, подрібнений,
- 8 кукурудзяних коржів, смажених
- 135г домашнього або готового соусу гуакамола,
- лайм порізаний на дольки,
- гілочки кінзи,
- гострий соус, для подачі.
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку на середньому вогні. У великій посуді для випічки з’єднайте олію, часник, перець цилі і сіль. Зверху додайте спаржу, гриби шіїтаке і зелену цибулю. Злегка обсмажте спаржу до готовності, періодично перевертаючи; 5 – 6 хвилин. Пекти шіїтаке і зелену цибулю до тих пір, поки злегка не обвуглиться, періодично перевертаючись; 4 – 5 хвилин. Перекладіть овочі на дошку.
- Наріжте спаржу і зелену цибулю близько ~5см і гриби скибочками. Подайте з кукурудзяними коржиками, гуакамоле, скибочками лайма, кінзою і гарячим соусом.