Інгредієнти:
- 150 г адигейського сиру, можна копченого
- 100 мл води (або кефіру)
- 3 ст. ложки борошна
- по 1/2 ч. ложки солі, меленого чорного перцю і куркуми
- 2-3 листа водоростей “норі”
- рослинне масло для смаження
Спосіб приготування:
- Сир порізати брусочками приблизно 6 х 1,5 см. У мене вийшло 16 штук.
- Листи норі порізати ножицями на смужки шириною рівній довжині сиру (6 см), а потім навпіл (поперек).
- Зробити кляр, змішавши воду, борошно, спеції і сіль. Він повинен вийти ріденьким, як тісто на млинці, але можна з успіхом зробити і густий (на кефірі, додавши дрібку соди), теж буде дуже смачно.
- Взяти прямокутник норі, опустити його в воду на кілька секунд, щоб він розм’як, і обгорнути ним кожен шматочок сиру.
- Тепер отримані брусочки вмочити в кляр.
- Смажити “рибу” на сковороді в невеликій кількості олії до утворення рум’яної скоринки, один раз перевернувши.
[directions title=”Порада:”]
- Під час обсмажування сир збільшується (як видно на фото вище), тому якщо ви хочете, щоб в готовій страві норі покривали весь шматочок (як на першому фото), потрібно відрізати водорості з невеликим запасом по ширині.