X

Вегетаріанська смажена “риба”

Вегетаріанська смажена "риба"

Інгредієнти:

  • 150 г адигейського сиру, можна копченого
  • 100 мл води (або кефіру)
  • 3 ст. ложки борошна
  • по 1/2 ч. ложки солі, меленого чорного перцю і куркуми
  • 2-3 листа водоростей “норі”
  • рослинне масло для смаження

Спосіб приготування:

  1. Сир порізати брусочками приблизно 6 х 1,5 см. У мене вийшло 16 штук.
  2. Листи норі порізати ножицями на смужки шириною рівній довжині сиру (6 см), а потім навпіл (поперек).
  3. Зробити кляр, змішавши воду, борошно, спеції і сіль. Він повинен вийти ріденьким, як тісто на млинці, але можна з успіхом зробити і густий (на кефірі, додавши дрібку соди), теж буде дуже смачно.
  4. Взяти прямокутник норі, опустити його в воду на кілька секунд, щоб він розм’як, і обгорнути ним кожен шматочок сиру.
  5. Тепер отримані брусочки вмочити в кляр.
  6. Смажити “рибу” на сковороді в невеликій кількості олії до утворення рум’яної скоринки, один раз перевернувши.

[directions title=”Порада:”]

  1. Під час обсмажування сир збільшується (як видно на фото вище), тому якщо ви хочете, щоб в готовій страві норі покривали весь шматочок (як на першому фото), потрібно відрізати водорості з невеликим запасом по ширині.