Інгредієнти:
- 400 г язика,
- 1 цибулина,
- 1 лавровий лист,
- 1 гвоздика,
- 1 склянка білого вина,
- сіль і перець за смаком,
- вода.
Спосіб приготування:
- Покласти язик у скляну каструлю. Цибулю нашпигувати гвоздикою і лавровим листом і покласти до язика.
- Вино змішати із сіллю і перцем і вилити на язик. Додати в каструлю води так, щоб майже весь язик був покритий рідиною. Каструлю закрити і варити на повній потужності 5 хв, а потім 40 хв у режимі ПОВІЛЬНЕ КИПІННЯ.
- Язик вийняти з каструлі й трохи охолодити. Потім зняти шкіру і порізати шматочками. Подавати, обливши соусом.
- Примітка. Соус приготувати з підливи, білого вина і вершків.