Інгредієнти:
- 1 кг язика,
- 1 корінь петрушки,
- 1 цибулина,
- 1 яйце,
- 1 огірок,
- 20—25 г желатину,
- 2,5—3 склянки бульйону,
- сіль, перець за смаком,
- лавровий лист,
- зелень.
Спосіб приготування:
- Підготовлений язик варять до готовності з додаванням солі, перцю горошком, лаврового листя, очищених і нарізаних петрушки й ріпчастої цибулі; кладуть на кілька хвилин у холодну воду, негайно видаляють шкіру, охолоджують і нарізають тонкими порційними шматками; кладуть на блюдо, прикрашають скибочками звареного круто яйця, свіжого або консервованого огірка і листям петрушки.
- Щоб закріпити ці прикраси, їх попередньо з ложки заливають желе. Після того як желе застигне, шматки язика заливають у два-три прийоми рівним шаром желе.
- Желе готують із процідженого бульйону, в якому варився язик, з додаванням набряклого в холодній воді й підігрітого розчину желатину.