X

Язик заливний

Інгредієнти:

  • 1 кг язика,
  • 1 корінь петрушки,
  • 1 цибулина,
  • 1 яйце,
  • 1 огірок,
  • 20—25 г желатину,
  • 2,5—3 склянки бульйону,
  • сіль, перець за смаком,
  • лавровий лист,
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлений язик варять до готовності з додаванням солі, перцю горошком, лаврового листя, очищених і нарізаних петрушки й ріпчастої цибулі; кладуть на кілька хвилин у холодну воду, негайно видаляють шкіру, охолоджують і нарізають тонкими порційними шматками; кладуть на блюдо, прикрашають скибочками звареного круто яйця, свіжого або консервованого огірка і листям петрушки.
  2. Щоб закріпити ці прикраси, їх попередньо з ложки заливають желе. Після того як желе застигне, шматки язика заливають у два-три прийоми рівним шаром желе.
  3. Желе готують із процідженого бульйону, в якому варився язик, з додаванням набряклого в холодній воді й підігрітого розчину желатину.