Інгредієнти:
- 2-З кг риби,
- 50 г цибулі,
- 60 г моркви,
- 60 г селери,
- 1 лавровий лист,
- 15 горошин чорного перцю,
- 6 яєць,
- 250 г російського салапгу,
- 30 г желатину,
- 50 г оцту,
- 150 г зернистої ікри,
- 8 раків,
- 6 качанчиків зеленого салату ,
- 200 г буше (маленькі пиріжки із м’ясною або рибною начинкою).
Спосіб приготування:
- Очистити і випатрати осетрину, видалити спинні жучки, після цього добре обмити і помістити в каструлю, якщо можна, повністю.
- Додати цибулю, моркву і селеру, нарізані великими шматками; залити холодною водою так, щоб вона покрила рибу.
- Покласти лавровий лист, чорний перець, оцет і сіль за смаком.
- Варити 10—15 хв, після чого зняти з вогню і дати рибі охолонути у відварі.
- Охолоджену рибу вийняти і, акуратно видаливши шкіру, покласти на довге блюдо.
- Якщо риба була при варінні розрізана, то окремі шматки потрібно покласти так, щоб вона мала вигляд цілої.
- Можна покласти її на шар картопляного салату із майонезом.
- Залити желе, приготованим з того ж рибного відвару, додавши желатин, навколо гарнірувати за смаком вареними, наповненими російським салатом яйцями, дрібними буше, наповненими зернистою ікрою, букетиками зеленого салату тощо.