X

Зрази рубані, тушковані в сметанному соусі

Зрази рубані, тушковані в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • На 1 порцію: 50 г м’яса з кісткою (лопатка),
  • 40 г масла,
  • 60 г черствого хліба,
  • 50 г цибулі,
  • 20 г борошна,
  • 1 яйце,
  • 125 г сметани,
  • сіль,
  • перець,
  • 1 ч. ложка рубаної зелені петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Хліб замочити у воді. М’ясо обмити, відділити від кістки і нарізати шматками. Цибулю очистити, нарізати кружальцями, присмажити. М’ясо, цибулю і ледь віджатий хліб пропустити двічі крізь м’ясорубку. Рубане м’ясо посолити, додати перець і яйце, ретельно вимісити рукою. Якщо маса занадто густа, влити 4—5 ст. ложок води. З добре вимішаного фаршу виготовити вологими руками 8 зраз у вигляді валиків завдовжки близько 7 см. Обкачати в борошні. Обсмажити з усіх боків на маслі на сильному вогні, потім перекласти в неглибоку каструлю. До масла, що залишилось від смаження, додати 1/4 літра бульйону, скип’ятити, залити зрази і 20 хв тушкувати їх під кришкою на слабкому вогні, стежачи за тим, щоб не пригоріли.
  2. Готові зрази приправити борошном, посолити, проварити. Якщо треба, розбавити соус бульйоном. З’єднати зі сметаною. Подавати в тій же каструлі або на блюді, посипавши зеленню петрушки. Зрази можна подавати з картоплею, гречаною кашею або ж із салатами із сирих овочів.