Інгредієнти:
- Морква 1 кг
- Цукор 50 г
- Білий винний оцет 100 мл
- Перець чилі ½ штуки
Спосіб приготування:
- Моркву вимити, очистити і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 3 см (можна також четвертинками або як завгодно по-іншому, головне, щоб шматочки вийшли великими).
- Половину стручка перцю чилі нарізати дуже тонкими кільцями. У сотейник налити воду і оцет у співвідношенні 1: 2, додати цукор і поставити на вогонь.
- Додати перець чилі і помішувати, поки цукор повністю не розчиниться в воді і оцті, або просто дати рідини трохи покипіти. Після цього всипати в сотейник нарізану моркву і кип’ятити ще дві хвилини.
- Після чого перекласти морква в банку і залити її доверху рідиною з сотейника. Витримувати не менше тижня.