Інгредієнти:
- 1 склянка квасолі,
- 2 солоні огірки,
- 4—5 картоплин,
- по 1/2 ст. ложки вершкового масла і сметани,
- 1 яйце,
- 1 цибулина,
- по 1 /2 кореня моркви, петрушки і селери,
- 2 л води,
- сіль,
- перець,
- огірковий розсіл за смаком,
- лавровий лист,
- зелень.
Спосіб приготування:
- Замочену протягом 4 годин квасолю варять, а відвар зливають. Солоні огірки, підготовлені, як для розсольнику з нирками, припускають з невеликою кількістю води. Коріння і цибулю пасерують.
- У відвар квасолі додають згідно з нормою воду, доводять до кипіння, кладуть картоплю, нарізану дольками, і варять майже до готовності. Потім кладуть припущені огірки, пасероване коріння і цибулю, варять 7—10 хв. За 3-5 хв до кінця варіння, кладуть варену квасолю, вливають огірковий розсіл, солять, кладуть перець і лавровий лист. Знявши з вогню, розсольник заправляють жовтком, розтертим з частиною сметани.
- Подаючи до столу, у тарілку з розсольником кладуть сметану і дрібно нарізану зелень..