Інгредієнти для тіста:
- 4 склянки борошна,
- 125 г масла вершкового або маргарину,
- 1,5 склянки молока,
- 2 ст. ложки цукру,
- 2 яйця,
- 1 ч. ложка солі,
- 40 г дріжджів.
Начинка:
- сир,
- сметана,
- яйця,
- цукор,
- борошно.
Спосіб приготування:
- Тісто готують безопарним способом. У підігрітому молоці розводять дріжджі й замішують тісто за розкладкою, описаною вище. Добре вимішене тісто ставлять у тепле місце для піднімання на 40—60 хв, після чого його ретельно збивають і знову ставлять у тепле місце на 25—30 хв.
- Після того як підійде, готове тісто викладають на дошку і розкачують у довгий джгут, від якого відрізають невеликі шматки; потім шматки формують у круглі кульки і кладуть на дошку, посипану борошном.
- Кульки з тіста (булочки) ставлять у тепле місце на 15—20 хв, щоб підійшли. Потім із такої булочки роблять товстий корж, посередині вдавлюють кінцем качалки або денцем невеликої склянки заглиблення, в отримане заглиблення накладають сир, протертий з одним яйцем, сметаною і цукром. Ватрушки змащують маслом або яйцем і кладуть на металевий лист, змащений маслом.
- Випікають ватрушки при температурі 220—240 °С протягом 15—20 хв.
Переглянути коментарі (1)
Дуже смачні ватрушки, всім рекомендую!!!