Інгредієнти:
- 60г веганського масло (1/4 стакана),
- 4 гриби печериці, дрібно нарізані,
- 1 велика цибулина шалот, дрібно нарізана,
- 80г борошна (1/3 стакана),
- 4 cтакани грибного або овочевого бульйону з низьким вмістом натрію,
- 2 гілочки свіжого розмарину,
- 1 ч. ложка. соєвого соус з низьким вмістом натрію,
- Щіпка свіжотертого мускатного горіха,
- Чорний перець.
Спосіб приготування:
- Нагрійте веганське масло у великій сковороді на середній температурі. Додайте гриби та цибулю-шалот, періодично помішуючи, підсмажте до золотисто-коричневого кольору, від 6 до 8 хвилин.
- Зверху посипте борошно, помішуючи, підсмажите до золотисто-коричневого кольору, 4 – 5 хвилин. Повільно збийте суміш в бульйоні. Додайте розмарин і доведіть до кипіння. Зменшіть нагрівання і тушкуйте, періодично помішуючи, до загустіння, від 8 до 12 хвилин.
- Перемішайте соєвий соус, мускатний горіх і 1/2 чайної ложки перцю і варіть 1 хвилину. Процідіть безпосередньо перед подачею.