Інгредієнти:
- Банан – 2 шт,
- карамельний соус,
- збиті вершки.
Для крему:
- Цукор – 2/3 склянки,
- крохмаль – ¼ склянки,
- сіль – ½ чайної ложки,
- молоко – 3 склянки,
- яйце – 2 шт,
- вершкове масло – 2 столові ложки,
- ванілін – 1 столова ложка,
- печиво або несолоні крекери – 10 шт,
- вершкове масло – 70,
- цукор – 1 столова ложка.
Спосіб приготування:
Крем:
- У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загусання. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
- Додайте пару столових ложок цієї суміші в миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в кастрюлю.Поставьте на маленький вогонь і близько хвилини дайте покипіти, періодично помішуючи.
- Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
- Печиво розтовчіть в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.
Викладаємо:
- Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порційну посудину. Меншим за діаметром келихом або склянкою спресуйте основу, щоб вийшов твердий рівний шар.
- Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
- Пару кружечків банана.
- Закрийте банани шаром збитих вершків.
- Зверху присипте ще трохи крихтою і збризніть карамеллю.
- Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.
- Подавайте негайно або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасьте шматочком банана.