Біляші

Біляші

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна,
  • 1 склянка молока,
  • 15—20 г дріжджів,
  • сіль на кінчику ножа.

Для начинки:

  • 400 г сирого м’яса (м’якоть),
  • 2—3 цибулини,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Для смаження:

  • 100 г пряженого масла або іншого жиру.

Спосіб приготування:

  1. Із борошна, молока, дріжджів і солі приготувати тісто, поставити його в тепле місце для бродіння, двічі обім’яти, потім розкачати тісто в джгут, нарізати на шматки рівного розміру, викачати кульки, покласти їх швом донизу, залишити на 10 хв, щоб підійшли. Після цього качалкою розкачати кружальця, на кожне кружальце тіста покласти м’ясну начинку, защепити краї, залишивши середину відкритою, і обсмажувати на сковороді в жирі з обох боків.
  2. Для начинки сире м’ясо нарізати шматочками і дрібно порубати січкою або пропустити крізь м’ясорубку, додати дрібно нарубану цибулю, сіль і перець.
  3. Подавати біляші до бульйону, чаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *