Інгредієнти для галушок:
- 0,5 склянки пшеничного борошна,
- 10 г вершкового масла,
- 1 яйце,
- 0,5 л води або молока,
- сіль,
- решта продуктів, як для борщу з квасолею (крім квасолі).
Спосіб приготування:
- Борщ готують звичайним способом. Для приготування галушок у каструлю з молоком або бульйоном кладуть масло, сіль і доводять до кипіння, потім усипають попередньо просіяне борошно і добре вимішують не знімаючи з вогню. Потім тісто знімають з вогню, додають сирі яйця і ще раз ретельно вимішують, після чого тісто за допомогою двох ложок розділяють на галушки. Можна виготовляти галушки на дошці, посиланій борошном. Для цього з тіста роблять бостони завтовшки 2—3 см, зверху їх трохи сплющують ножем або лопаточкою, а потім нарізають галушки. У каструлю з борщем опускають галушки, ставлять її на вогонь і, коли галушки спливуть, їх виймають шумівкою. Подають порціями.
- У тарілки з борщем викладають галушки, зелень. Окремо подають сметану.