Інгредієнти:
- 4 буряки
- 150 г свіжої або квашеної капусти
- 0,5 склянки квасолі
- по 1 шт. моркви і кореня петрушки
- 2 голівки ріпчастої цибулі
- 3 ст. ложки томата-пюре
- 40 г жиру
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ст. ложка 3%-ного оцту
- 1,5 л бульйону або води
Спосіб приготування:
- Свіжу капусту нарізають шашками, решту овочів — скибочками. Квасолю перебирають, миють, заливають холодною водою і варять на слабкому вогні в закритому посуді до готовності. У киплячий бульйон кладуть капусту, коріння і варять 10—15 хв, потім додають варений буряк, нарізаний скибочками, сіль, спеції, квасолю, відвар буряка і варять до готовності. Після закінчення варіння в борщ додають цукор і оцет за смаком.
- Цей борщ можна готувати на грибному бульйоні, овочевих відварах, а копченим гусаком або качкою.
- Можна готувати борщ із картоплею (2 шт.), відповідно зменшивши кількість капусти.