Борщ із квасолею

Борщ із квасолею

Інгредієнти:

  • 4 буряки
  • 150 г свіжої або квашеної капусти
  • 0,5 склянки квасолі
  • по 1 шт. моркви і кореня петрушки
  • 2 голівки ріпчастої цибулі
  • 3 ст. ложки томата-пюре
  • 40 г жиру
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ст. ложка 3%-ного оцту
  • 1,5 л бульйону або води

Спосіб приготування:

  1. Свіжу капусту нарізають шашками, решту овочів — скибочками. Квасолю перебирають, миють, заливають холодною водою і варять на слабкому вогні в закритому посуді до готовності. У киплячий бульйон кладуть капусту, коріння і варять 10—15 хв, потім додають варений буряк, нарізаний скибочками, сіль, спеції, квасолю, відвар буряка і варять до готовності. Після закінчення варіння в борщ додають цукор і оцет за смаком.
  2. Цей борщ можна готувати на грибному бульйоні, овочевих відварах, а копченим гусаком або качкою.
  3. Можна готувати борщ із картоплею (2 шт.), відповідно зменшивши кількість капусти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *