Інгредієнти:
- Для вушок (на порцію 500 г): 1 ст. ложка гречаної крупи,
- 5 г вершкового масла,
- 1/4 голівки ріпчастої цибулі,
- 2 ст. ложки пшеничного борошна,
- 1 яйце,
- решта продуктів, як для борщу українського.
Спосіб приготування:
- Борщ готують як звичайно, але на грибному бульйоні. Коди подають, у борщ кладуть вушка, сметану і зелень.
- З борошна і яєць з додаванням води і солі замішують тісто; тонко його розкачують, а потім нарізають ромбами. Краї тіста змочують яйцем, кладуть начинку і з’єднують краї. Як начинку використовують гречану кашу, перемішану з пасерованою цибулею.
- На лист або в посуд зі стовщеним дном, які попередньо змащують жиром, кладуть вушка, збризкують їх маслом і запікають у духовці.