Борщ козацький

Борщ козацький

Інгредієнти:

  • Для вушок (на порцію 500 г): 1 ст. ложка гречаної крупи,
  • 5 г вершкового масла,
  • 1/4 голівки ріпчастої цибулі,
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна,
  • 1 яйце,
  • решта продуктів, як для борщу українського.

Спосіб приготування:

  1. Борщ готують як звичайно, але на грибному бульйоні. Коди подають, у борщ кладуть вушка, сметану і зелень.
  2. З борошна і яєць з додаванням води і солі замішують тісто; тонко його розкачують, а потім нарізають ромбами. Краї тіста змочують яйцем, кладуть начинку і з’єднують краї. Як начинку використовують гречану кашу, перемішану з пасерованою цибулею.
  3. На лист або в посуд зі стовщеним дном, які попередньо змащують жиром, кладуть вушка, збризкують їх маслом і запікають у духовці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *