Борщ літній

Борщ літній

Інгредієнти:

  • 5 шт. молодого буряка з бадиллям,
  • 2 картоплини,
  • 1/4 склянки квасолі,
  • по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
  • 2 голівки цибулі-порею або ріпчастої цибулі,
  • 200 г кабачків,
  • 2 свіжі помідори або 2 ст. ложки томата-торе,
  • 40 г жиру,
  • 1 ст. ложка 3%-ного оцту,
  • 1,5 л бульйону або води,
  • сіль,
  • спеції,
  • цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Коріння, цибулю і кабачки нарізають скибочками, картоплю — великими кубиками або брусочками, листя і черешки бадилля розрізають на частини. Черешки бадилля буряка і квасолю попередньо відварюють, моркву і цибулю пасерують.
  2. У киплячий бульйон або воду кладуть пасеровані моркву і цибулю, листя бадилля, картоплю і варять до готовності. За 5—10 хв до закінчення варіння кладуть підготовлені черешки бадилля, помідори, нарізані дольками, кабачки, варену квасолю, сіль, спеції, оцет, цукор. Подають борщ зі сметаною і зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *